VOLLE BAK BIJ HET VRIJDAGMIDDAG MATINEE.

De Stichting Welzijn Ouderen Udenhout heeft op vrijdagmiddag 11 oktober ruim 170 ouderen uit Udenhout en Biezenmortel ontvangen met een kopje koffie of thee in ’t Plein te Udenhout.

De eerste bezoekers meldden zich al vanaf 13.00 uur en daarna liep de zaal snel vol. Het personeel van ’t Plein moest alle zeilen bijzetten om iedereen te kunnen laten zitten. Zelfs boven op het balkon was het druk.

In zijn kort welkomstwoord bedankte “een trotse en tevreden” ad interim voorzitter van de Stichting, Carel Eijkens, alle aanwezigen voor hun komst maar ook de bestuursleden van SWOU voor hun gezamenlijke inbreng om dit evenement te kunnen organiseren.

Het was de Brabantse Nederlandstalige zanger Niels van Kollenburg die de spits afbeet. Zijn repertoire viel in de smaak en er werd volop meegezongen.

Daarna was het de beurt aan TSmoesje, een gelegenheidsbloasorkest bestaande uit oud hockeyers, welke na hun actieve sportbeoefening iets anders wilden gaan doen. En dat werd samen muziek maken. Het viel bij de aanwezigen goed in de smaak want de hele zaal werd in no time “plat” geblazen.

Na hun optreden was het tijd voor wat serieuzere zaken. Marianne mijmerde wat over die “goeie ouwe vervlogen tijd”.

Voor alle aanwezigen herkenbare zaken. Het schriftje van haar moeder, wat door Marianne angstvallig wordt bewaard, bevatte enkele boeiende verhalen in dialect over o.a. “de Sprokkelèèr en de Paus”. Het was doodstil in de zaal!

Na afloop van haar “oude doos” verhaaltjes had het vakkundig personeel van ‘t Plein binnen de afgesproken pauze iedereen van een drankje naar keuze voorzien en ging het Matinee verder.

Als verlegen “menneke” vond hij het al een voorrecht om mensen aan het lachen te brengen. Met zijn creatie van “Toontje de Snotpin” kreeg hij meteen de zaal op zijn hand. Zijn onnavolgbare sketches werden onder luid gelach door iedereen ontvangen.

De afsluiting van deze middag werd verzorgd door Niels van Kollenburg.

Kortom een gezellige middag, georganiseerd door de Stichting Welzijn Ouderen Udenhout en met dank aan de Dorpsraad voor hun financiële bijdrage!

TOT VOLGEND JAAR!